Over Tuijtel & taal

Tuijtel & taal is in 2016 opgericht door Hanna Tuijtel. Hanna is geboren en getogen in Haarlem, maar woont sinds 2016 met veel plezier in Rotterdam. Een stad naar haar hart vanwege de harde werkers, de vele originele initiatieven en de prachtige architectuur.

Onderwijsvisie

Die bruisende energie van de stad Rotterdam, waar Hanna woont, is terug te vinden in de onderwijsvisie die Tuijtel & taal naleeft. Een goede motivatie is een van de belangrijkste factoren voor succesvolle taalverwerving en die motivatie wordt geprikkeld en gevoed in de les. Tuijtel & taal geeft haar cursisten wat ze nodig hebben om enthousiast en zelfstandig aan de slag te kunnen met het Nederlands.

Tuijtel & taal gelooft niet alleen in een goede sfeer als basis voor succesvol leren, maar ook in taalverwerving door actief met de lesstof te werken: niet altijd invuloefeningen maken of ellelang theorie bestuderen, maar juist mondeling oefenen met grammatica en onderwerpen behandelen die in het dagelijks leven relevant zijn. Waar het kan het boek uit en de praktijk in!

Carriere Hanna Tuijtel

Hanna Tuijtel heeft zichzelf leren lezen – volgens haar moeder althans. Als dat geen voorbode is voor een carrière in taal weten wij het ook niet meer! Na het gymnasium is ze Algemene Taalwetenschap gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze veel heeft geleerd over hoe volwassenen en kinderen taal verwerven. Haar uitgebreide kennis van klanken, zinsbouw en andere talen zet Hanna dagelijks in tijdens haar lessen.


Hanna is al jarenlang actief als docente Nederlands (als 2e taal). Ze is vestigingsmanager van een kleinere inburgeringsschool geweest, heeft ervaring opgedaan met freelance redactiewerk en heeft een jaar als lectrice aan de Sorbonne Université in Parijs gewerkt. Sinds medio 2018 is Hanna terug in Rotterdam en geeft ze hier groeps- en privélessen NT1 en NT2 aan particulieren en voor enkele (vaste) opdrachtgevers op alle mogelijke niveaus.